Kairosz csoport

A jó házasság egyik legfontosabb alapja a “nekem” jó pár megtalálása. Úgy látjuk, hogy inkább jegyeseknek és házasoknak indulnak közös önismereti csoportok, de mi nagyon fontosnak tartjuk, hogy még a házasság és a jegyesség előtt jól ismerjék meg egymást a párok – így dönteni is könnyebb lesz. Nem elég az, ha csak az elköteleződés után, jegyesoktatáson, házasságfelkészítő alkalmakon beszélünk a boldog házasság fontos építőköveiről. A Kairosz csoport meghirdetésével az a célunk, hogy olyan párok is intenzíven gyakorolják saját és a másik megismerését, akiknek a kezén még nincs jegygyűrű. Mert aházasságra nem elég a jegyesség alatt készülni!

Ez a csoport 1 hétvégéből áll, melyen sorra vesszük azokat a területeket, amelyekről tudományos kutatások is bizonyítják, hogy jelentős mértékben hozzájárulnak a boldog házassághoz (például közös jövőkép, hatékony konfliktuskezelés, kommunikációs stílusok). Az alkalom során csoportos párok külön -párok konzultációja a vezető pszichológusokkal munkamódok váltogatják egymást, és ígérjük, hogy nem csak a klasszikus, egy teremben ülős foglalkozásokkal fogtok találkozni a hétvégén. A folyamatban kinti, ‘outdoor’ elemek is lesznek, hogy ilyen módon is legyen lehetőségük a pároknak új oldalukról megismerni egymást. Erre remek lehetőséget biztosít a csodás földrajzi fekvésű, Budapestről is könnyen megközelíthető Vác. Esténként szabadabb, de közös programokkal készülünk.

A csoportnak nem az a célja, hogy a fiatalok a tréning után azonnal összeházasodjanak, vagy szakítsanak. A célunk az, hogy a két hétvége alatt jobban megismerjék önmagukat, a másikat és a kapcsolatukat. Bízunk abban, hogy az itt megszerzett ismeretek és élmények a későbbiekben a helyes döntésüket fogja segíteni.

Tetszik? Akkor oszd meg másokkal is!